Comunicat de presă

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI ÎN DOMENIUL VACCINĂRII ÎMPOTRIVA COVID-19, UZ DE FALS, DELAPIDARE, PROXENETISM, TÂLHĂRIE

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești – Inspectoratul de Poliție Județean Prahova pun în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești și două comune din județul Prahova, în vederea documentării activității infracționale a unor persoane bănuite de fals material și uz de fals, delapidare, proxenetism, tâlhărie, precum și mai multe infracțiuni la regimul rutier, fapte comise în perioada 2019-2022.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Cluj și Timiș, pun în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în județele Satu Mare, Cluj și Timiș, într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, fals intelectual, complicitate la fals informatic și complicitate la fals intelectual privind vaccinarea împotriva Covid-19.

Astăzi, la nivel național, efectivele de poliție, cu sprijinul altor structuri MAI vor desfășura în total 10 acțiuni și 85 de percheziții pe 3 domenii de activitate: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 4.276 de evenimente, dintre care 2.470 de misiuni au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.806 au fost intervenții în situații de urgență.

Principalele misiuni s-au axat pe salvarea persoanelor, prevenirea și combaterea infracțiunilor, creșterea nivelului de siguranță rutieră și asigurarea climatului de ordine publică.

Infracționalitate și siguranță rutieră

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 145 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 163 de fapte penale, și au depistat 29 de persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

În același interval, efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 10 autori de infracțiuni care au săvârșit 11 fapte penale.

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 833 de posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea, din oficiu.

În ultimele 24 de ore au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 714 permise de conducere și au retras 318 certificate de înmatriculare.

În urma activităților de investigații au fost identificați 76 de autori în 61 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 104 persoane.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pompierii au salvat 6 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.338 de persoane.

De asemenea, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană care intenționa să își ia viața și o persoană aflată în pericol din cauza unui incendiu.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane.

În zonele montane și pe traseele turistice au acționat 150 de jandarmi.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 9.900 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3 milioane de lei.

Angajații IGSU au efectuat 157 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 26 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 669 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 236.200 de lei.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 94.626 de persoane și de 37.613 mijloace de transport.

Polițiștii de frontieră au reținut, ieri, în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 148.602 lei.

De asemenea, în intervalul menționat, au fost depistați 34 de migranți ilegali.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut