Participarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, la evaluarea activității desfășurate în anul 2021 de Poliția Română

”Este foarte important să vă ridicați mereu la înălțimea devizei Siguranță și încredere pentru că astfel cetățenii și societatea vă vor fi alături”, le-a transmis polițiștilor ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu prilejul ședinței de evaluare a activităților desfășurate de Inspectoratul General al Poliției Române în cursul anului trecut.

Ședința a avut loc joi, 17 februarie a.c., în sistem videoconferință, fiind prezenți chestor general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, doamna Gabriela Scutea, Procurorul General al României, doamna Nicoleta Pauliuc și domnul Pavel Popescu, președinții Comisiilor de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat, respectiv Camera Deputaților, precum și reprezentanți ai altor instituții și structuri MAI, cu care IGPR colaborează în mod constant.

Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că, deși anul trecut a fost unul dificil, cu multe activități în context pandemic, Poliția Română s-a concentrat să găsească un echilibru între toate liniile de muncă, astfel încât să nu fie neglijată nicio zonă de competență.

Lucian Bode a vorbit, de asemenea, despre incidentele izolate în care au fost implicați polițiști și care, chiar dacă nu dau nota generală a Poliției Române, pun într-o lumină proastă întregul sistem și anulează, în bună parte, munca asiduă a profesioniștilor din structurile de poliție.

În acest context, a cerut mai multă asumare și responsabilitate, mai ales managerială: ”Trebuie să vă preocupați să aduceți în sistem oameni valoroși, pe care vă puteți baza și care fac cinste uniformei de polițist. Polițiștii nu trebuie să uite că sunt permanent în serviciul public! De aceea, relația cu cetățeanul trebuie să fie bazată pe legalitate, integritate și profesionalism.”


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut