Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, prioritățile structurilor MAI au fost menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență.

Astfel, angajații din cadrul structurilor operative au intervenit la 3.940 de evenimente, dintre care 2.435 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.505 au fost intervenții în situații de urgență, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
Polițiștii și jandarmii aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, în cursul zilei de ieri, au prins în flagrant 134 de autori de infracțiuni care au săvârșit 141 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 81 de persoane și au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 749 posibile infracțiuni, aproape 19% dintre acestea din oficiu.

Vineri, 4 martie a.c., în urma acțiunilor zilnice desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, au fost reținute 638 de permise de conducere și au fost retrase 285 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii aflați în executarea misiunilor, în cursul zilei de ieri, au constatat peste 8.420 de abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei.

În același interval, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de aproape 62.000 de lei.

Marți, reprezentanții IGSU au efectuat 226 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind astfel identificate 51 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 804 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 147.300 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru 1.180 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 8 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane aflate în situații de urgență.
În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 192.177 de persoane și de 50.034 de mijloace de transport.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut