Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.189 de evenimente, dintre care 2.764 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.425 au fost intervenții în situații de urgență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 133 de autori de infracțiuni care au săvârșit 149 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 25 de persoane și au fost depistate 7 persoane urmărite național sau internațional.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost sesizate 754 de posibile infracțiuni, peste 25% dintre acestea din oficiu.

Sâmbătă, 5 martie a.c., în urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, au fost reținute 753 de permise de conducere și au fost retrase 268 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii, aflați în executarea misiunilor, în cursul zilei de ieri, au constatat peste 10.460 de contravenții și au aplicat amenzi în valoare de peste 3,6 milioane de lei. De asemenea, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de aproape 22.000 de lei.

Sâmbătă, reprezentanții IGSU au efectuat 31 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea  asistenței medicale de urgență pentru 1.082 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 9 persoane. De asemenea, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane dintr-un incendiu și pentru salvarea unei persoane care intenționa să își ia viața.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 189.745 de persoane și de 46.553 de mijloace de transport.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut