Comunicat de presă

Miercuri, 9 martie a.c., efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 14 acțiuni operative și 67 de percheziții în domeniile: combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale, transporturi, precum și arme, explozivi și substanțe periculoase.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.672 de evenimente, dintre care 2.208 au fost circumscrise menținerii ordinii și liniștii publice, iar 1.464 au fost intervenții în situații de urgență, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea primului-ajutor medical.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 108 autori de infracțiuni, care au săvârșit 110 fapte penale, și au constatat peste 7.700 de abateri de natură contravențională. Valoarea amenzilor aplicate depășește 2,3 milioane de lei.

La nivelul structurilor de poliție, au fost sesizate 711 posibile infracțiuni, peste 17% dintre acestea din oficiu. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 43 de persoane și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, au fost reținute 536 de permise de conducere și au fost retrase 202 certificate de înmatriculare.

Totodată, efectivele MAI au confiscat bunuri în valoare de peste 280.000 de lei.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 419 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind astfel identificate 17 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 723 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 74.500 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.204 de persoane.

În urma intervenției pompierilor, au fost salvate 5 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane aflate în situații de urgență.

De asemenea, polițiștii intervenit pentru a salva o persoană aflată într-o situație critică.

În ultimele 24 de ore, punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de 162.375 de persoane și de 43.969 de mijloace de transport.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut