Comunicat de presă

Marți, 15 martie a.c., structurile Poliției Române efectuează 2 acțiuni operative și 12 de percheziții pe linia Combaterii Criminalității Organizate, urmând a pune în executare 72 de mandate de aducere.

Conform procedurilor, toate activitățile din această dimineață sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente.

Personalul structurilor operative din MAI a intervenit la 3.828 evenimente, dintre care 2.557 – circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.271 – circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, au fost semnalate și înregistrate 896 posibile infracțiuni, peste 17% dintre acestea din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 149 autori de infracțiuni, care au săvârșit 151 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 55 de persoane și au fost depistate 14 de persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, au fost reținute 570 de permise de conducere și 292 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat peste 8.147 de abateri de natură contravențională și au aplicat amenzi în valoare de peste 2,6 milioane de lei.

Luni, reprezentanții IGSU au efectuat 340 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind astfel identificate 18 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 1.101 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 680.000 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.260 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 5 persoane. Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 misiuni aero-medicale, fiind salvate 20 de persoane aflate în situații de urgență.

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.928 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, dintre care 97 în ultimele 24 de ore. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 66,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată pe sensul de intrare de 17.673 de mijloace de transport și de 66.354 de persoane, dintre care 13.769 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut