Comunicat de presă

În intervalul 29 aprilie – 1 mai a.c., efectivele MAI au fost mobilizate la nivel național pentru menținerea climatului normal de ordine publică prin asigurarea unei prezențe active pe stradă a dispozitivelor de polițiști și jandarmi, prevenirea faptelor ilegale și a accidentelor grave de circulație, desfășurarea fluentă a controlului prin punctele de trecere a frontierei și gestionarea eficientă a situațiilor de urgență. Peste 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat, la datorie, zilnic, pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor.

Datorită mobilizării efectivelor MAI, nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită.

În cele 3 zile, polițiștii au constatat 2.383 de infracţiuni, dintre care 920 contra persoanei, și au prins în flagrant 433 de persoane bănuite de comiterea unor fapte ilegale.

Polițiștii rutieri au acționat pe cele mai aglomerate trasee pentru evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor de circulație. În urma acțiunilor echipajelor rutiere, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 88% față de perioada similară de anul trecut.

Au fost reținute 2.050 de permise de conducere și 667 de certificate de înmatriculare.

Efectivele MAI au fost prezente la cele peste 160 de evenimente publice care au avut loc în această perioadă pentru protejarea participanților și prevenirea incidentelor. Cele mai importante evenimente din punct de vedere al numărului de participanți s-au desfășurat în Costinești,  Brașov și București.

Pentru că mulți cetățeni au ales să petreacă aceste zile la mare sau la multe, în stațiunile turistice a fost suplimentat numărul de echipaje de ordine publică și de intervenție în situații de urgență.

Peste 400 de jandarmi montani s-au aflat permanent în zona stațiunilor și pe traseele montane, pentru putea interveni în sprijinul turiștilor.  180 de persoane aflate în situații de risc au solicitat sprijin prin apel la numărul unic de urgență 112.

Echipajele IGSU au intervenit, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru gestionarea a peste 3.860 de situații de urgență. În cele trei zile, 3.279 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 22 au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite.

La rândul lor, piloții Inspectoratului General de Aviație au efectuat 54 de misiuni SMURD sau în sprijinul altor structuri operative ale MAI.

Polițiștii de frontieră au asigurat fluența traficului în punctele de trecere, peste 680.000 de persoane, cu 170.000 de mijloace de transport, tranzitând granițele țării în acest sfârșit de săptămână.

Efectivele MAI rămân, în continuare, la datorie, pregătite să intervină în sprijinul cetățenilor pentru gestionarea oricăror situații care pot aduce atingere siguranței și ordinii publice.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut