Comunicat de presă

În cursul zilei de joi, 5 mai a.c., efectivele MAI au intervenit la 4.104 evenimente, 2.733 de intervenții fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.371 circumscrise situațiilor de urgență.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 150 de autori de infracțiuni care au săvârșit 155 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 27 de persoane urmărite național sau internațional.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 93 de persoane. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 52 de autori în 28 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.417 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,8 milioane lei.

Joi, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 855 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 649 de permise de conducere și retrase 300 de certificate de înmatriculare.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical pentru 1.122 de persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 8 persoane. De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență. De asemenea, polițiștii au salvat o persoană care încerca să se sinucidă.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 178 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 29 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate efectivele IGSU au aplicat 669 de sancțiuni contravenționale în valoare de 86.600 de lei.

Niciun cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.345 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 16.576 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 881 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 57.9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.838 de mijloace de transport și 76.348 de persoane, dintre care 7.733 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut