Comunicat de presă

Efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, joi, 19 mai a.c., 13 acțiuni operative și 70 de percheziții domiciliare în mai multe județe din țară, pentru combaterea faptelor ilegale din patru domenii de activitate: arme, explozivi și substanțe periculoase, combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

Menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni desfășurate de efectivele MAI, în ultimele 24 de ore.
Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 4.016 de evenimente, 2.699 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.317 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 119 autori de infracțiuni, care au săvârșit 134 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații au fost identificați 49 de autori în 32 de dosare penale cu A.N., aflate în evidență și s-au dispus măsuri preventive pentru 66 persoane.

La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 864 de posibile infracțiuni, peste 24,3% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.025 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.3 milioane de lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră, polițiștii au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 528 de permise de conducere și retrase 250 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, reprezentanții IGSU au efectuat 146 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 21 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor desfășurate au fost aplicate 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 147.300 de lei.
În urma fenomenelor hidrometeorologice severe care s-au manifestat în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat efecte în 14 localități din 9 județe (AR, BC, BR, GL, GR, IF, SM, TM și VN). Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți, degajarea de pe carosabil a 3 stâlpi și 21 de copaci rupți, fiind avariate 10 autoturisme.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.070 persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 4 persoane.

La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea a două persoane cu intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, în ultimele 24 de ore, 20 misiuni aero-medicale, fiind salvate 20 de persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 25.463 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 895 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 46.2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.628 de mijloace de transport și 70.603 de persoane, dintre care 8.932 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 27.500 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

În cursul zilei de ieri au fost gestionate 4.749 de evenimente, detalii aici

30 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, citește aici

Peste 700 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, detalii aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut