Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, angajații MAI au intervenit la 4.198 de evenimente, 2.799 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.399 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 909 de posibile infracțiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu.

 

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, joi, s-au dispus măsuri preventive pentru 61 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 46 de autori în 42 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 157 de autori de infracțiuni care au săvârșit 153 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 25 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

 

Joi, 9 iunie a.c., în urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 534 de permise de conducere și au retras 237 de certificate de înmatriculare.

 

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.521 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.5 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 202 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 843 de sancțiuni contravenționale în valoare de 152.000 de lei.

 

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.149) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 67 pentru stingerea de incendii, 2 pentru descarcerare. Au fost emise 19 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

 

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

La rândul lor, și polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane, cu intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situații de urgență.

 

În ultimele 24 de ore, un singur cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.357 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

 

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 37.856 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 683 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

 

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 44,7%.

 

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.322 de mijloace de transport și 79.183 de persoane, dintre care 8.334 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut