Comunicat de presă

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.709 de evenimente, 3.309 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.400 circumscrise situațiilor de urgență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 191 de autori de infracțiuni care au săvârșit 209 de fapte penale. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 39 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 26 de autori în 12 de dosare penale cu AN, aflate în evidență. La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 858 de posibile infracțiuni, peste 23 % dintre acestea fiind din oficiu.

De asemenea, polițiștii au depistat 10 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 729 de permise de conducere și au retras 287 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 8.627 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.1 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 213 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 658 de sancțiuni contravenționale în valoare de 34.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.175) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 39 pentru stingerea de incendii, 3 pentru descarcerare. Au fost emise 19 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.357 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 38.392 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 56 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 40.3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.624 de mijloace de transport și 95.896 de persoane, dintre care 9.323 de cetățeni ucraineni.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut