Comunicat de presă

Astăzi, la Palatul Victoria, a avut loc ceremonia de semnare a Acordului între Guvernul României și Guvernul Palestinei privind cooperarea în prevenirea și combaterea criminalității organizate, a terorismului și a altor infracțiuni.

Evenimentul a avut loc în marja vizitei oficiale pe care președintele palestinian Mahmoud ABBAS o efectuează în România, în perioada 18 – 19 iulie 2022 la invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis.

Documentul a fost semnat pentru partea română de către domnul Raed ARAFAT, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru partea palestiniană de către ministrul facerilor externe și expatriaților, domnul Riad MALKI.

Acest Acord reprezintă primul tratat încheiat de cele două părți în domeniul afacerilor interne și are ca scop prevenirea și combaterea criminalității organizate, a terorismului, a traficului de droguri, a spălării banilor și a migrației ilegale. Un domeniu de actualitate vizat de Acord este cel al combaterii criminalității informatice.

Semnarea acestui document reconfirmă angajamentul României pentru continuarea proiectelor de construcție instituțională a Palestinei și va contribui la extinderea cooperării bilaterale în domeniul afacerilor interne.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut