Comunicat de presă

Prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 5.621 de evenimente, 3.764 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.857 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 982 posibile infracțiuni, 23.7% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 20 de autori în 18 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 155 de autori de infracțiuni care au săvârșit 164 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 10 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 669 de permise de conducere și au retras 207 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 8.250 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3,2 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 35 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.500 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.360) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 306 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare. Au fost emise 17 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvată o persoană.
La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea a două persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.362 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 49.606 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 48 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 57,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 47.185 de mijloace de transport și 184.448 de persoane, dintre care 12.536 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut