Comunicat de presă

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 5.126 de evenimente, 3.497 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.629 circumscrise situațiilor de urgență.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 29 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 15 autori în 13 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

La nivelul unităților de poliție au fost semnalate 924 de posibile infracțiuni, 22% dintre acestea fiind din oficiu.

187 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 193 de fapte penale, au fost prinși în flagrant de polițiști și jandarmi. De asemenea, polițiștii au depistat 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 693 de permise de conducere și retrase 208 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.441 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 3,1 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 5 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 20 sancțiuni contravenționale în valoare de 55.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.282) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 67 pentru stingerea de incendii și 14 pentru descarcerare. Au fost emise 29 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 14 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat 3 persoane (2 persoane rătăcite/dispărute în medii ostile vieții și o persoană cu intenții suicidale).

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.364 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 51.564 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 27 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 40,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 70.846 mijloace de transport și 267.352 de persoane, dintre care 13.178 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut