Comunicat de presă

Structurile Poliției Române desfășoară, marți, 2 august a.c., 8 acțiuni operative și 24 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea crimei organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale și arme, explozibili și substanțe periculoase.

Menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni desfășurate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 4.869 de evenimente, 3.099 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.770 circumscrise situațiilor de urgență.

În cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 56 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 27 de autori în 18 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În același interval, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 973 de posibile infracțiuni, aproximativ 18% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Luni, în cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 149 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 156 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 533 de permise de conducere și retrase 187 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.819 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,2 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 45 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 177 de sancțiuni contravenționale în valoare de 57.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.453) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 82 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare.

În cursul zilei de luni au fost emise 13 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 15 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.364 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 52.080 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 516 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37,6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 47.555 de mijloace de transport și 185.880 de persoane, dintre care 12.068 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut