Comunicat de presă

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară 16 acțiuni operative și 49 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale și transporturi.

Spre exemplu, în această dimineață, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 14 mandate de aducere, în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Vâlcea, într-un dosar penal de tâlhărie calificată.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 3.623 de evenimente, 2.364 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.259 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 821 de posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 146 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 129 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 21 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 108 persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 50 de autori în 41 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 539 de permise de conducere și au retras 217 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.446 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,9 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 153 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 652 de sancțiuni contravenționale în valoare de 229.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.065) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 44 pentru stingerea de incendii și 4 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 12 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 73.544 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 299 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.125 de mijloace de transport și 71.642 de persoane, dintre care 8.486 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut