Comunicat de presă

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 3.806 evenimente, 2.529 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.277 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 867 de posibile infracțiuni, 22% dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 155 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 171 de fapte penale. De asemenea, echipajele de poliție au depistat 24 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 59 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 44 de autori în 31 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 621 de permise de conducere și au retras 284 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.795 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 129 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 538 de sancțiuni contravenționale în valoare de 206.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.056) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 48 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 74.216 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 338 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.360 de mijloace de transport și 82.238 de persoane, dintre care 8.259 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut