MAI, achiziție a două nave multirol destinate salvării de vieți și protejării de bunuri

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat astăzi, 11 octombrie 2022, alături de secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la ceremonia de semnare a contractului pentru achiziția a două nave multirol destinate salvării de vieți și protejării de bunuri.

Cele două ambarcațiuni vor fi proiectate și construite la șantierul naval din Galați.

Dotările de ultimă generație ale celor două nave, care vor deservi structurile IGSU, vor permite intervenția salvatorilor pe mare, în condiții extreme. Achiziția acestor nave este o premieră pentru structurile noastre și sunt convins că vor contribui la creșterea eficienței în misiunile la care vom fi chemați să răspundem. De asemenea, investiția în achiziționarea celor două nave are o importanță deosebită și pentru economia românească, având în vedere că proiectarea și execuția vor fi realizate la șantierul naval din Galați.”, a declarat ministrul Afacerilor Interne în cadrul ceremoniei.

Achiziția este finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2021- Viziune 2020 și are valoarea totală de aproximativ 44 mil de euro.

Noile ambarcațiuni, care vor intra în dotarea Departamentului pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pot asigura condițiile necesare coordonării operațiunilor comune cu alte structuri.

Ambarcațiunile vor avea funcția de centru de control, care permite interconectarea cu alte ambarcațiuni în vederea acordării de sprijin pentru salvarea persoanelor aflate în pericol, localizarea, preluarea ambarcațiunilor și a navelor aflate în derivă precum și a persoanelor aflate în apă, localizarea și lichidarea incendiilor izbucnite la bordul navelor sau platformelor maritime, stingerea incendiilor și limitarea poluării.

Navele multirol vor intra în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în decembrie 2023.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut