Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.783 de evenimente, 2.396 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.387 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 819 posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 51 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 30 de autori în 23 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 136 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 134 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 610 permise de conducere și au retras 271 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.706 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,8 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 144 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 659 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 230.900 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.158) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 76 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană cu intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 82.779 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 479 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 21,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.720 de mijloace de transport și 77.951 de persoane, dintre care 7.840 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut