Comunicat de presă

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.720 de evenimente, 2.461 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.259 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 752 de posibile infracțiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu.

Duminică, s-au dispus măsuri preventive pentru 43 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 15 autori în 6 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Echipajele de poliție au depistat 4 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 163 de fapte penale.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 632 de permise de conducere și retrase 196 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.496 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, duminică, 114 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 298 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 815.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.087) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 38 pentru stingerea de incendii și 12 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 12 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat o misiune aero-medicală.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 87.880 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 39 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.260 mijloace de transport și 79.685 de persoane, dintre care 7.214 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut