Comunicat de presă

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.891 de evenimente, 2.683 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.208 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 760 posibile infracțiuni, aproape 25% dintre acestea fiind din oficiu.

S-au dispus măsuri preventive pentru 30 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 22 de autori în 15 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Echipajele de poliție au depistat 10 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 163 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 173 de fapte penale.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, fiind reținute 617 permise de conducere și retrase 270 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.256 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, ieri, 71 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 195 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 414.100 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.045) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 44 pentru stingerea de incendii și 1 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 90.309 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 22 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.760 de mijloace de transport și 80.895 de persoane, dintre care 9.165 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut