Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 4.166 de evenimente, 2.581 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.585 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 780 de posibile infracțiuni, 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 63 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 39 de autori în 23 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 22 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 168 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 174 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 447 de permise de conducere și au retras 177 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 5.497 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,1 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 203 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 526 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 224.400 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.349) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 77 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.396 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 99.986 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 647 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 26.035 de mijloace de transport și 95.914 persoane, dintre care 9.859 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut