Comunicat de presă

Efectivele Poliției Române efectuează, joi, 19 ianuarie a.c., 67 de percheziții domiciliare și 13 acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, arme, explozivi și substanțe periculoase și investigații criminale.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.897 de evenimente, 2.351 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.546 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 802 posibile infracțiuni, aproximativ 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 90 de persoane.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 135 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 132 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au retras 312 certificate de înmatriculare și au reținut 530 de permise de conducere, dintre care 44 pentru consum de alcool și 11 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.206 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 147 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 23 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Astfel, au fost aplicate 483 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 226.100 de lei.

Pompierii militari au salvat, în urma intervențiilor în situații de risc, 6 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 108.625 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 438 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.920 de mijloace de transport și 58.538 de persoane, dintre care 7.684 cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut