Comunicat de presa

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.708 evenimente, 2.414 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.294 circumscrise situațiilor de urgență.

Au fost prinși în flagrant 139 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 147 de fapte penale, și au fost depistate 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Totodată, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 30 de persoane.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 709 posibile infracțiuni, aproape 24% dintre acestea fiind din oficiu.

Echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 632 de permise de conducere (dintre care 73 pentru consum de alcool și 10 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 233 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.221 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2.9 milioane de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.092) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 56 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 5 misiuni aero-medicale, fiind salvate 3 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.398 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 109.451 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 98 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.160 de mijloace de transport și 64.749 de persoane, dintre care 6.852 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut