Comunicat de presă

Bilanțul persoanelor salvate de pompierii români care participă la misiunile de căutare-salvare din Turcia, continuă să crească. În această dimineață, echipele de salvatori români au extras un bărbat, găsit în viață, sub dărâmăturile unei clădiri de 6 etaje.

Până în prezent, pompierii români au reușit să identifice și să salveze 6 persoane de sub ruinele clădirilor distruse de seria cutremurelor care a lovit Turcia.

România a fost printre primele țări care a răspuns apelului de sprijin venit din partea Turciei, zeci de pompieri români fiind, la acest moment, în misiune în zonele afectate de cutremur.

La nivel național, structurile Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 3.777 de evenimente, 2.383 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.394 circumscrise situațiilor de urgență

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 787 de posibile infracțiuni, aproximativ 28% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 43 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 188 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 191 de fapte penale.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au reținut 766 de permise de conducere (dintre care 87 pentru consum de alcool și 8 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 326 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.918 abateri de natură contravențională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4.1 milioane de lei.

Pe parcursul intervențiilor, pompierii au salvat 11 persoane și au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.150 de persoane.

Totodată, personalul Inspectoratului General de Aviație a salvat 14 persoane aflate în situații de urgență, în urma misiunilor aero-medicale executate.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.399 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 114.962 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 47%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.414 mijloace de transport și 81.921 de persoane, dintre care 7.719 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut