Comunicat de presă

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 3.906 evenimente, dintre care 2.414 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.492 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 852 de posibile infracțiuni, 23% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 57 de persoane.

Au fost prinși în flagrant 182 de autori de infracțiuni care au săvârșit 175 de fapte penale, și au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 542 de permise de conducere (dintre care 50 pentru consum de alcool și 13 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 403 certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.973 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei.

Tot ieri, pompierii au desfășurat 142 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 34 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 501 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 402.000 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.253 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 92 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflată în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.400 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 121.039 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 327 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 45,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 18.949 de mijloace de transport și 70.236 de persoane, dintre care 6.968 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut