Comunicat de presă

Efectivele Poliției Române efectuează, joi, 9 martie a.c., 81 de percheziții domiciliare și 21 de acțiuni operative pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate, investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase.

Într-unul dintre dosare, polițiștii din Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații, prejudiciul cauzat, prin activitatea infracțională, fiind estimat la peste 560.000 de lei.

Perchezițiile sunt efectuate în municipiul București și în județele Dâmbovița, Argeș, Prahova, Constanța și Bacău.

Din cercetările polițiștilor a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, persoanele bănuite cu ajutorul a patru administratori ai unor societăți comerciale, ar fi întocmit în fals contracte de prestări servicii, prin intermediul cărora, în contextul pandemiei de COVID-19, ar fi obținut indemnizații de la o instituție de stat.

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.715 de evenimente, 2.265 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.450 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 789 de posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 124 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 126 de fapte penale, iar față de 80 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Totodată, au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 288 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 547 de permise de conducere, dintre care 64 pentru consum de alcool și 10 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.309 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 145 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 666 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 414.600 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.172 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 132 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflată în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.401 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 121.665 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 214 dintre acestea fiind în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 42%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.057 de mijloace de transport și 76.124 de persoane, dintre care 7.282 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

14 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI. Detalii aici

Pentru siguranța frontierei de stat, polițiști de frontieră au acționat cu 913 mijloace de mobilitate.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 784 de conducători auto

Aplicația eDAC își dovedește utilitatea și eficiența: 34 de alerte au fost semnalate

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Sari la conținut