Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.881 de evenimente, 2.357 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.524 circumscrise situațiilor de urgență.

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 811 posibile infracțiuni, aproximativ 21% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 159 autori de infracțiuni, care au săvârșit 171 fapte penale. Față de 93 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 351 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 638 de permise de conducere – 68 pentru consum de alcool și 11 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Miercuri, polițiștii și jandarmii au constatat 9.693 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 217 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 32 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 908 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 538.801 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.217 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 146 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare.

Pompierii, pe parcursul intervențiilor de ieri, au salvat o persoană.

De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație executat 18 misiuni aero medicale pentru pacienții care aveau nevoie de asistență medicală de urgență, fiind salvate 18 persoane.

La rândul lor, polițiștii au salvat 5 persoane aflate în situații critice, iar jandarmii montani au salvat, de asemenea, o persoană aflată în situație critică.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.401 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 123.096 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 244 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 46,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.993 de mijloace de transport și 67.865 de persoane, dintre care 7.304 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Peste 70.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari în trei mijloace de transport, în PTF Calafat Vidin

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 499 de conducători auto.Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni. Detalii aici

Peste 29.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Citiți mai mult

Percheziții într-un caz de spălarea banilor. Detalii aici

Sari la conținut