Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile MAI au intervenit la 4.358 evenimente, 2.832 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.526 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 885 de posibile infracțiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 229 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 216 de fapte penale, iar față de 18 persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Totodată, au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 275 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 808 permise de conducere, dintre care 126 pentru consum de alcool și 13 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.396 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 4,1 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 39 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 145.000 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.207 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 123 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 8 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflată în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 125.230 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 14 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 46,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 25.988 de mijloace de transport și 93.655 de persoane, dintre care 9.539 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut