Comunicat de presă

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, efectuează percheziții la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, sub coordonarea procurorului,  într-un dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală și desfășurarea de activități miniere fără permis sau licență, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 4 milioane de lei.

La nivel național, efectivele Poliției Române desfășoară 81 de percheziții domiciliare și 21 de acțiuni operative  de în cauze penale care vizează fapte ilegale în domeniile: investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate și investigații criminale.

În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative a intervenit la 3.773 de evenimente, dintre care 2.182 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.591 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

La nivelul stucturilor de poliție au fost semnalate 709 posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea fiind din oficiu. În cursul zilei de ieri, au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 109 autori de infracțiuni, care au săvârșit 115 fapte penale, iar față de 78 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 413 permise de conducere (dintre care 23 pentru consum de alcool și 3 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 226 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 6.699 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei.

Tot ieri, pompierii au desfășurat 205 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind aplicate 650 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 352.000 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.157 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 47 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 40 de persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.402 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 127.250 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 216 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 43%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.717 mijloace de transport și 81.986 de persoane, dintre care 7.950 cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut