Comunicat de presă

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Personalul structurilor operative a intervenit la 3.936 evenimente, 2.394 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.542 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 798 de posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane.

Au fost prinși în flagrant 127 de autori de infracțiuni care au săvârșit 134 de fapte penale, și au fost depistate 15 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 179 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 516 permise de conducere, dintre care 70 pentru consum de alcool și 8 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.153 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,5 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 110 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 20 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate de aceștia au fost aplicate 343 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 404.500 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.305 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 50 pentru stingerea de incendii și 9 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 10 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 25 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 23 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 128.779 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 231 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 47%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.367 de mijloace de transport și 96.563 de persoane, dintre care 7.783 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percheziții ale Poliției Române și Ministerului Public, pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Zilnic la datorie pentru protecția comunităților! Detalii aici

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Sari la conținut