Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, personalul Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 3.552 de evenimente, 2.148 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.404 circumscrise situațiilor de urgență.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 233 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 439 de permise de conducere, dintre care 24 pentru consum de alcool iar 4 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 736 de posibile infracțiuni, peste 36% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică formate din polițiști și jandarmi au prins în flagrant 104 autori de infracțiuni, care au săvârșit 113 fapte penale, iar față de 127 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Ieri, au fost depistate 26 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.131 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,4 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 200 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 29 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 817 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 536.000 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.151 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 39 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 62 de persoane.

De asemenea, polițiștii aflați la datorie au salvat o persoană aflată în situație critică.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 129.997 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 271 de permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 47,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 20.992 de mijloace de transport și 79.976 de persoane, dintre care 8.429 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut