Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, personalul Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 3.646 de evenimente, 2.249 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.397 circumscrise situațiilor de urgență.

Polițiștii rutieri au acționat la nivel național pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor de circulație. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 248 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 490 de permise de conducere, dintre care 29 pentru consum de alcool, iar 7 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 716 posibile infracțiuni, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 116 autori de infracțiuni, care au săvârșit 113 fapte penale.

Ieri, au fost depistate 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.283 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 147 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 30 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 539 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 554.001 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.187 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 43 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 26 misiuni aero-medicale, fiind salvate 25 persoane.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 130.143 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 146 de permise de ședere fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 47,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.161 de mijloace de transport și 85.969 de persoane, dintre care 8.863 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut