Comunicat de presă

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Personalul structurilor operative a intervenit la 4.372 de evenimente, 2.854 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.518 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 850 de posibile infracțiuni. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 109 persoane.

Totodată, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 170 de autori de infracțiuni și au constatat 9.272 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei.

Tot în cursul zilei de ieri, au fost depistate 28 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 263 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 612 permise de conducere, dintre care 37 pentru consum de alcool și 4 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Pompierii au efectuat 204 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 917 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 507.100 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii au desfășurat 1.287 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 44 pentru stingerea de incendii și 10 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.415 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 133.804 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 130 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 41,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.068 de mijloace de transport și 95.344 de persoane, dintre care 9.389 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut