Comunicat de presă

? În urma misiunilor derulate în data de 9 septembrie 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, vă prezentăm informarea privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute:
Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale, au verificat în cursul zilei de ieri, 9 septembrie, 2.606 de operatori economici și 21.129 de persoane.

?La activități au participat 4.890 polițiști, 1.917 de jandarmi, 569 de polițiști de frontieră, 124 de cadre ISU, 1.679 polițiști locali, 42 de reprezentanți ANSVSA, 9 inspectori ANPC, 25 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 37 de angajați ai Ministerului Muncii, și 21 reprezentanți ai autorităților publice locale.

?Au fost aplicate 983 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 226.790 lei, dintre care:

?➖ 709 sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 100.890 de lei;

?➖ 15 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, săli de sport etc.) în valoare de 24.900 de lei.

? – De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate și 259 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 101.000 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

? La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaționalizată începând cu data de 14.07.2020, ora 00.00, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în data de 9 septembrie a.c., au fost primite 13 apeluri telefonice.

Sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a altor 3 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale.

Una dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

?Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

?Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
Sari la conținut