Comunicat de presă – Conferința Ministerială a Forumului Salzburg

Cu ocazia lucrărilor derulate astăzi în cadrul Conferinței Ministeriale a Forumului Salzburg, participanții au abordat teme complexe, privind gestionarea în sistem integrat a consecințelor agresiunii ruse împotriva Ucrainei, din perspectiva afacerilor interne.

În primul panel de discuții au fost avute în vedere aspecte precum prevenirea traficului de ființe umane și a traficului de armament dinspre Ucraina, securitatea cibernetică, protecția infrastructurilor critice și contracararea campaniilor de dezinformare coordonate de actori statali ostili.

Principalele repere ale celui de-al doilea panel au vizat teme de protecție civilă, cu accent pe preluarea, în conformitate cu normele de drept internațional, a refugiaților din Ucraina, acordarea de protecție temporară și asistență umanitară, precum și pregătirea pentru posibile incidente nucleare în Ucraina.

În cadrul dialogului multilateral, miniștrii au agreat să întreprindă eforturi coordonate pentru a preveni eventuale fenomene de criminalitate transnațională asociate războiului, inclusiv după încheierea acestuia, dar și pentru a face față unor potențiale incidente majore.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut