Comunicat de presă – recomandări meteo

În contextul atenționărilor de COD GALBEN de vreme severă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, potrivit cărora începând de astăzi și până la sfârșitul săptămânii, în regiunile sudice, sud-estice și în zona montană, se vor  înregistra ninsori și ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și polei, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost luate măsuri pentru a asigura intervenția în sprijinul populației în caz de nevoie.

Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI, astfel încât să se poată asigura coordonarea eficientă a intervențiilor din teren și a alocării resurselor necesare.

Efectivele MAI – pompieri, polițiști și jandarmi – sunt pregătite să intervină pentru protejarea oamenilor, fluidizarea circulației pe sectoarele de drum cu probleme și pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase.

Le recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și asupra eventualelor restricții de circulație impuse preventiv pe unele sectoare. Conducătorii auto trebuie să manifeste prudență la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente, care pot avea consecințe deosebit de grave.

Reamintim că prevederile legale în vigoare permit circulația autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei doar dacă acestea sunt dotate cu anvelope de iarnă.

Cetățenilor care intenționează să meargă în această perioadă în stațiunile montane le atragem atenția să se intereseze din timp asupra condițiilor meteo și a stării în care se află traseul pe care intenționează să îl urmeze, iar dacă  riscurile sunt prea mari le recomandăm să evite deplasările.

Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut