Comunicate de presă

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.567 de evenimente, 3.285 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.282 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 886 de posibile infracțiuni, peste un sfert dintre acestea fiind din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 224 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 241 de fapte penale. De asemenea, echipajele de poliție au depistat 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 55 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 9 autori în 8 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 861 de permise de conducere și au retras 292 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.371 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au aplicat, duminică, 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei în urma controalelor pe linia prevenirii situațiilor de urgență

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.077) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 59 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane. La rândul lor, polițiștii au salvat o persoană aflată în situație critică.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 7 misiuni aero-medicale, fiind salvate 7 persoane.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 74.314 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 49 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.505 mijloace de transport și 83.417 persoane, dintre care 7.760 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
Sari la conținut