Comunicate de presă

? În urma misiunilor derulate în data de 26 august 2020 pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, vă prezentăm informarea privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute:
Angajații Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu autoritățile locale, au verificat în cursul zilei de ieri, 26 august, 2.740 de operatori economici și 19.086 de persoane.

?La activități au participat 4.817 de polițiști, 1.868 jandarmi, 549 polițiști de frontieră, 131 cadre ISU, 1.64 de polițiști locali, 40 de reprezentanți ANSVSA, 9 inspectori ANPC, 108 de reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 38 de angajați ai Ministerului Muncii, 14 din cadrul Ministerului Transporturilor și 4 reprezentanți ai autorităților publice locale.

?Au fost aplicate 970 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 317.851 de lei, dintre care:

?➖ 729 de sancțiuni contravenționale persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 89.051 lei;

?➖ 63 de sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicții și restricții, precum și pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spațiilor în care se desfășoară activități de comerț, alimentație publică și alte servicii (terase, săli de sport etc.) în valoare de 163.600 de lei.

? – De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate și 188 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 65.200 de lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, conform Legii nr. 61/1991.

? La linia telefonică TELVERDE (0800800165), operaționalizată începând cu data de 14.07.2020, ora 00.00, dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19, în data de 26 august a.c., au fost primite 30 de apeluri telefonice.

Sesizările au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a altor 15 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării sociale.

4 dintre faptele sesizate la linia TELVERDE s-au confirmat în urma verificărilor.

?Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

?Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care respectă normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut