Declarație de presă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut, la data de 8 august a.c.,  o declarație de presă, având ca temă acțiunile desfășurate de structurile MAI pentru combaterea infracționalității.

Regăsiți mai jos textul integral al declarației:

Vă mulțumim pentru prezența la această declarație de presă despre ultimele acțiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea și combaterea criminalității.

La nivel național sunt în desfășurare 20 de descinderi, la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni, inclusiv infracțiuni grave precum tâlhărie și trafic de droguri.

Ieri, pe întreg teritoriul țării a avut loc o acțiune de amploare a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu structurile teritoriale, pentru identificarea persoanelor care dețin ilegal arme și aparțin unor grupări infracționale sau se află în stare conflictuală cu alte persoane.

Ca urmare a acțiunii de ieri sunt cercetate 40 de persoane pentru săvârșirea unor infracțiuni privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, au fost indisponibilizate 33 de arme, 330 de cartușe și peste 8.500 de proiectile destinate armelor tip airsoft.

S-au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 130.000 de lei.

În ceea ce privește menținerea ordinii și siguranței publice la nivelul întregii țări, ultimele 24 de ore, au acționat aproximativ  9.000 de polițiști și 3.000 de jandarmi, fiind constituite peste 4.500 de patrule.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la peste 3.600 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost prinși în flagrant delict 130 de autori de infracțiuni și au fost depistate 8 persoane urmărite național sau internațional.

Poliția Română a organizat 400 de acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale, în urma cărora au fost aplicate aproape 8.000 de sancțiuni contravenționale și au fost confiscate bunuri în valoare de peste 140.000 de lei.

De asemenea, ieri, în municipiul București, în cadrul dispozitivelor rutiere special constituite au fost verificate 320 de autovehicule, fiind aplicate 150 de sancțiuni contravenționale.

Tot în urma acestei operațiuni din Capitală, au fost indisponibilizate 30 de autoturisme și constatate 5 infracțiuni, printre care infracțiunea de conducere sub influența unor substanțe psihoactive.

Activitățile de ieri și de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea criminalității de orice fel.

Pe lângă acțiunile de combatere, efectivele MAI desfășoară și activități preventive la nivelul întregii țări acordând atenție maximă zonelor cu risc crescut de producere a unor incidente grave.

Prin prezența activă, în teren, în mijlocul comunității, a polițiștilor și jandarmilor se urmărește descurajarea persoanelor care intenționează să comită fapte ce pot pune  în pericol siguranța cetățenilor de bună-credință.

Vă asigurăm că, în cazul producerii unor evenimente grave sau cu potențial de a degenera, efectivele Poliției și Jandarmeriei vor interveni rapid împotriva celor ce amenință ordinea și liniștea publică, indiferent de calitatea acestor persoane.

Așa cum s-a anunțat deja de la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, acțiunile de prevenire și combatere a infracționalității vor continua.

Vom transmite constant opiniei publice informații cu privire la aceste acțiuni și rezultatele lor.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut