Declarație de presă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut, la data de 17 august a.c.,  o declarație de presă, având ca temă acțiunile desfășurate de structurile MAI pentru combaterea infracționalității.

Regăsiți mai jos textul integral al declarației:

Bună ziua!

Vă mulțumim că ați acceptat invitația de a participa la această declarație de presă despre misiunile desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne săptămâna trecută pentru combaterea infracționalității și pentru prevenirea și limitarea infecțiilor cu noul coronavirus.

Prioritatea structurilor MAI în această perioadă a fost siguranța românilor.

Tocmai de aceea, structurile specializate în combaterea criminalității organizate au desfășurat acțiuni specifice, ca parte a unor investigații complexe, destructurarea grupărilor infracționale fiind esențială pentru siguranța populației.

Au fost organizate 31 de acțiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate aproape 200 de percheziții la membrii unor grupări infracționale.

În urma acestor activități, 24 de persoane au fost reținute, 38 au fost arestate preventiv, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar.

De asemenea, au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea legalității provenienței și deținerii, 7 arme letale și 30 neletale.
În cadrul activităților structurilor de aplicare a legii, au fost constatate peste 64 de mii de contravenții, valoarea amenzilor aplicate fiind de 25 de milioane de lei, iar a bunurilor confiscate de peste 790 de mii de lei.

Săptămâna trecută au fost prinși în flagrant 906 autori de infracțiuni.
În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, în această perioadă, au fost reținute 254 de persoane și arestate peste 130.
De asemenea, au fost depistate 109 persoane urmărite național și 8 persoane urmărite internațional.

Vineri, așa cum știți, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a fost prezent, alături de Ambasadorul SUA în România, Excelența Sa domnul Adrian Zuckerman, la extrădarea a doi infractori români periculoși, care au comis infracțiuni internaționale.

Este dovada cooperării polițienești internaționale, a profesionalismului celor implicați în investigație, dar și a faptului că suntem deplin angajați în relația cu partenerii noștri strategici, mai ales că rețelele de trafic de persoane comit, în special, infracțiuni transfrontaliere.

Tot vineri, ministrul afacerilor interne a dispus un control la Poliția Capitalei pentru a verifica cele sesizate în spațiul public de șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente. Ministrul Ion Marcel Vela a atras atenția că NU va tolera imixtiuni în activitatea structurilor de poliție și va lua măsuri dure împotriva oricăror derapaje.

Săptămâna trecută au continuat, de asemenea, activitățile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 în rândul populației: au fost verificate aproximativ 175 de mii de persoane și 26.000 de operatori economici, aplicându-se peste 10.000 de sancțiuni, inclusiv la cluburile de pe litoral.

În continuare facem apel la cetățeni să fie responsabili!
Informați-vă din surse sigure, respectați normele sanitare și recomandările autorităților.

Cifrele arată cât de periculos este virusul, iar experiența lunilor trecute a dovedit că răspândirea lui a fost împiedicată și datorită responsabilității de care a dat dovadă majoritatea românilor.

Așa cum s-a anunțat de la nivelul conducerii MAI, periodic vă vom transmite informații referitoare la activitatea ministerului, atât în ceea ce privește combaterea criminalității, cât și rezultatele obținute în urma aplicării măsurilor pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

 

Declarații de presă, la sediul MAI

Declarații de presă, la sediul MAI

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Luni, 17 august 2020


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Primele zile ale minivacanței de Rusaliile ortodoxe, fără incidente grave în planul ordinii și siguranței publice. Numărul accidentelor rutiere grave, mai mic decât în anii precedenți. Detalii aici

25.783 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

228 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

807 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Sari la conținut