Întrevederea dintre viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și Moshe Arbel, ministrul de Interne al Statului Israel

Domnul Cătălin Predoiu, Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, a avut miercuri, 13 decembrie 2023, o întrevedere cu o delegație condusă de domnul Moshe Arbel, ministrul israelian de Interne. Din delegație au făcut parte și membri ai familiilor unor cetățeni români (având dublă cetățenie) răpiți și ținuți ostatici de Hamas.

Întrevederea a avut loc cu ocazia vizitei pe care oficialul israelian o efectuează în România, în contextul situației actuale de securitate din Orientul Mijlociu.

Partea israeliană a adresat mulțumiri pentru solidaritatea pe care România a manifestat-o în contextul conflictului provocat de Hamas începând cu 7 octombrie 2023.

La rândul ei, partea română a mulțumit autorităților israeliene pentru sprijinul acordat în vederea repatrierii cetățenilor români care se aflau în Israel la începutul crizei. De asemenea, a fost evidențiată necesitatea de a continua împreună eforturile pentru eliberarea rapidă și în siguranță a tuturor ostaticilor rămași, oricât de greu sau de complex ar fi acest proces. Ministrul Afacerilor Interne a transmis familiilor prezente un mesaj de solidaritate și a reiterat sprijinul pentru întreprinderea tuturor eforturilor care pot fi făcute pentru a contribui la eliberarea tuturor ostaticilor.

România susține intensificarea demersurilor pentru permanentizarea opririi focului și pentru identificarea de soluții diplomatice în vederea reluării Procesului de Pace și pledează pentru respectarea strictă a dreptului internațional și a dreptului internațional umanitar.

În cadrul discuțiilor, cei doi interlocutori au salutat nivelul bun al cooperării bilaterale și au evidențiat importanța consolidării acesteia și reluării proiectelor avute pe rol odată ce situația de securitate se va normaliza.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

24 de percheziții într-un dosar de trafic de droguri și operațiuni cu psihoactive. Detalii aici

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

Sari la conținut