Întrevederea domnului Lucian BODE, ministrul Afacerilor Interne, cu doamna Tatiana Proskuryakova, manager de țară, România și Ungaria, Europa şi Asia Centrală, a avut loc în data de 23 februarie 2021, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Vizita a avut un caracter de curtoazie, iar discuțiile au vizat proiectele realizate la nivelul MAI ce urmăresc creșterea rezilienței de răspuns la dezastre și consolidarea capacității instituțiilor de a răspunde prompt și eficient în cazuri de urgență, respectiv proiectele comune de viitor.

În cadrul discuțiilor, ministrul Afacerilor Interne a subliniat aprecierea pentru sprijinul, expertiza şi cooperarea Băncii Mondiale în implementarea și realizarea de proiecte eficiente în domeniul gestionării situațiilor de urgență.

Cele două părți au evidențiat faptul că România are un sistem de urgență articulat și coerent care și-a dovedit eficiența, demonstrând că suntem pregătiți să facem față unor situații de amploare, expertiza noastră fiind considerată la un standard foarte înalt.

Această recunoaștere a expertizei s-a materializat în sprijinul acordat altor state pentru a-și crea propriile sisteme de urgență.

În orice sistem de urgență pot apărea incidente având în vedere că situațiile sunt neobișnuite însă maturitatea la care am ajuns dovedește că suntem pregătiți să le depășim.

Reprezentanta Băncii Mondiale a precizat că o treime din activitățile pe care le desfășoară această instituție în România vizează sprijinirea sistemului de urgență și consolidarea capacității de a gestiona dezastre. De asemenea, Tatiana Proskuryakova a subliniat că va susține în continuare țara noastră pentru a-și utiliza întregul potențial de dezvoltare.

 


Alte articole:
Sari la conținut