Întrevederea ministrului afacerilor interne, Ion Marcel VELA, cu omologul ungar, Sándor PINTÉR

Ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel VELA s-a întâlnit astăzi la Budapesta cu omologul ungar, domnul Sándor PINTÉR, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluții, în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei comune.

Discuțiile între cei doi demnitari s-au axat pe probleme specifice celor două ministere și pe o bună colaborare și în viitor.

Totodată, s-a analizat posibilitatea deschiderii și a altor puncte de trecere a frontierei la granița dintre Romania și Ungaria, care acum sunt operate conform restricțiilor generate de epidemia din cele două state.

Astfel, se va permite o fluidizare a traficului rutier, încât să se micșoreze timpii de așteptare înregistrați din cauza intervalelor orare stabilite de către autoritățile ungare pentru tranzitarea teritoriului național.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, ministrul român al afacerilor interne a propus și realizarea unui culoar de tranzit doar pentru microbuze și autocare care să fie deschis 24 din 24 de ore. Ministrul ungar a fost de acord cu această propunere, urmând ca detaliile tehnice să fie stabilite în cursul zilei de mâine, la nivelul conducerii polițiilor de frontieră  din cele două state.

La finalul întâlnirii, domnul Ion Marcel Vela, ministrul afacerilor interne, a adresat invitația domnului Sándor Pintér, omologul său de la Budapesta, de a vizita Romania în cursul acestui an, în virtutea parteneriatului existent la nivelul celor două instituții.

Referitor la traficul de frontieră, pentru evitarea timpilor mari de așteptare la granița dintre România și Ungaria si pentru a alege punctul de trecere care nu este aglomerat, facem apel către cetățeni să consulte comunicatele oficiale și aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

 

 


Alte articole:
Sari la conținut