Ion Marcel Vela: Ziua Z a fost un record în activitatea MAI, dar ofensiva împotriva infracționalității continuă

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a susținut, joi 12 noiembrie a.c., o declarație de presă în cadrul căreia a prezentat principalele rezultate obținute în urma celor 619 percheziții și descinderi care au avut loc în data de 11 noiembrie, declarată Ziua Z în lupta cu criminalitatea, având în vedere numărul record de activități desfășurate de polițiști și procurori.

Ministrul Ion Marcel Vela a precizat că în urma operațiunilor de ieri, au fost conduse la audieri 465 de persoane, iar 98 de persoane au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore, în timp ce 27 de persoane au fost plasate sub control judiciar. În plus, au fost depistate 19 persoane care erau date în urmărire în baza unor mandate de executare a pedepsei, de arestare preventivă sau a unor mandate europene de arestare.

De asemenea, au fost ridicate 33,5 kilograme de droguri, 3 tone de alcool, 14 arme deținute ilegal și 8 autoturisme de lux, precum și 4,5 kilograme de aur și diverse sume de bani: 870.000 de lei, 211.000 euro, 8.500 de lire sterline și 1.000 dolari. Au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri, în valoare totală de aproximativ 15.000.000 lei: 40 autoturisme și 12 imobile.

”Aceste acțiuni au în spate sute de ore de cercetare, documentare și anchetă. Mulțumesc angajaților Ministerului Afacerilor Interne pentru devotament și implicare, precum și procurorilor și instituțiilor partenere. Am anunțat de la început  toleranță zero față de infracționalitate. Ofensiva continuă. Vreau să asigur toți cetățenii de bună-credință că MAI este la datorie. Este o instituție de elită în slujba românilor.”, a precizat ministrul Ion Marcel Vela.

Ministrul afacerilor interne a anunțat, de asemenea, că astăzi au loc 55 de percheziții în Municipiul București și în județele Galați, Botoșani, Iași, Teleorman și Vrancea.

 

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
Sari la conținut