Lansarea proiectului „Consolidarea capacităţii de reacţie a sistemului medical la criza COVID-19 – Să fim pregătiţi!” – Cod SMIS 138242

Miercuri, 23 decembrie 2020, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc conferința de lansare a proiectului „Consolidarea capacităţii de reacţie a sistemului medical la criza COVID-19 – Să fim pregătiţi!” care va  contribui la creșterea capacității Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” de îngriijire și tratament, la un nivel adecvat, a pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

La conferința de lansare au participat secretarul de stat Raed Arafat, comisar-șef de poliție medic dr.  Alida Moise, directorul general al Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, cadre medicale.

Contractul de Finanțare între Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, și Spitalul de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne „Prof.Dr.Dimitrie Gerota”, în calitate de beneficiar al finanțării, a fost semnat în data de 24.09.2020

Proiectul are o valoare totală de 27,596,752.49 lei, din care 100% contribuție UE, perioada de implementare fiind septembrie 2020 – aprilie 2021.

 

Spitalul MAI are nevoie de o dotare corespunzătoare cu asigurarea disponibilității dispozitivelor și aparaturii medicale, iar proiectul vizează tocmai investițiile în infrastructura medicală, astfel încât calitatea serviciilor de sănătate să crească, iar  capacitatea de reacție la criza indusă de răspândirea virusului SARS-CoV-2 să fie consolidată.

 

Prin rezultatele sale, proiectul generează un răspuns util și eficient al sistemului medical la criza COVID-19, precum și un efect pozitiv pe termen lung prin îmbunătățirea capacității de îngrijire a uneia dintre unitățile sanitare importante din sistemul de apărare, siguranță și ordine publică.

 

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 și are ca obiectiv general creșterea capacitații de îngrijire si tratament a pacienților cu infecție COVID-19 pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza COVID-19 la nivelul unitații medicale.

Grupul țintă actual, reprezentat de populația României și generațiile viitoare,  vor beneficia de infrastructura acestui proiect pentru manopere medicale cu grad de complexitate ridicat (exemple: îngrijirea pacientului critic, monitorizare invazivă avansată, ventilație mecanică, endoscopie diagnostică, intervenții chirurgicale laparoscopice, etc), precum și de digitalizarea tuturor fluxurilor spitalului. Gradul de noutate rezultă și din sectorul căruia i se adresează proiectul, o unitate apaținand sistemului de apărare și ordine publică, afectată puternic de criza COVID-19.

 

Comunicat conferinta proiect


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percehziție a polițiștilor din Capitală  într-un dosar de furt calificat -  știrea aici

Cercetat pentru trafic de droguri, prins în flagrant delict, vezi știrea aici

Destructurarea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și instigare în forma participației improprii la fals intelectual. Detalii aici

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate, detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni, în ultimele 24 de ore. Citește aici

Traficul la frontieră în data de 23 aprilie 2024. Citește aici

În cursul zilei de ieri, pompierii au desfășurat 1.207 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență. Detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 462 de permise de conducere. Detalii aici

Angajații MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.692 de evenimente. Citește aici

Persoane depistate cu substanțe interzise de către un polițist aflat în timpul liber. Detalii aici

Sari la conținut