Lucrătorii M.A.I. au intervenit pentru stingerea a peste 1.100 de incendii

Peste 2.000 de pompieri militari, sprijiniţi de pompieri civili, jandarmi montani, vânători de munte şi de echipaje ale Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., au intervenit în luna iulie a.c. pentru stingerea a 1.120 incendii de mirişti, vegetaţie uscată şi fond forestier, produse la nivel național. În urma incendiilor, trei persoane au decedat, iar alte două au fost rănite.Cele mai multe focare s-au înregistrat în judeţele Olt (103), Timiş (91) şi Dolj (86), principala cauză a producerii acestora fiind focul deschis. Pentru stingerea incendiilor din zonele de munte greu accesibile au intervenit elicopterele Inspectoratului General de Aviație, care au dispersat asupra focarelor 15.000 de litri apă și 6.900 de kilograme de pulbere.Astfel, la data de 23 iulie a.c., un elicopter de la Unitatea Specială de Aviație București a intervenit în sprijinul pompierilor din Brașov, prin executarea unor misiuni de cercetare aeriană și stingere a unui focar din zona „Creasta cu Zâmbri” de pe versantul prahovean al Masivului Bucegi, între Claia Mare și linia de teleferic Bușteni – Babele.De asemenea, un alt elicopter a participat, la data de 26 iulie a.c., la stingerea a două focare de incendiu din Masivul Făgăraș, la solicitarea pompierilor din județul Argeș. Echipajul I.G.Av., alături de echipele de pompieri, a coordonat acțiunile de stingere a incendiilor de vegetație de pe muntele Roșu, pe o suprafață afectată de aproximativ 326 de hectare. În cadrul aceleași misiuni s-a intervenit și pe muntele Netotu, vârful Brătila, pe o suprafață afectată de aproximativ 303 hectare.Un elicopter M.A.I. a intervenit, în zilele de 7 și 8 august a.c., în sprijinul pompierilor din județul Maramureș, executând misiuni de cercetare aeriană și stingere a unui incendiu din zona Vârful Galiuc și Dosul Colbului din apropierea localității Baia Borșa, care afectase aproximativ 90 de hectare. Pentru prevenirea incendiilor, în ultimele două săptămâni, inspectori de prevenire din cadrul I.G.S.U., independent sau în cooperare cu specialişti ai altor instituţii ale statului, au efectuat peste 900 de controale, constatând 745 nereguli, pentru care au aplicat 215 sancţiuni (37 de amenzi în cuantum de 53.000 lei şi 178 de avertismente).Este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Persoane depistate cu ședere ilegală, în ultima săptămână de către polițiștii de imigrări. Detalii aici

Față de bărbatul în vârstă de 35 de ani, bănuit de comiterea agresiunii în stația de tramvai, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Detalii aici

Pentru protejarea cetățenilor, efectivele MAI au intervenit la 5.566 de evenimente

În ultimele 24 de ore, 29.712 verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 761 de conducători auto.

6 aeronave au fost ridicate de la sol în ultimele 24 de ore

Sari la conținut