MAI mulțumește organizatorilor pelerinajului de la mănăstirea ,,Peştera Sfântului Apostol Andrei” și credincioșilor pentru respectarea regulilor de protecție sanitară

Ministerul Afacerilor Interne mulțumește organizatorilor ceremonialului religios desfăşurat cu ocazia hramului mănăstirii ,,Peştera Sfântului Apostol Andrei”, precum și tuturor credincioșilor prezenți, pentru înțelegerea și buna credință de care au dat dovadă în respectarea regulilor de protecție sanitară!

Faptul că nu au fost înregistrate incidente dovedește, încă o dată, că cetățenii au înțeles necesitatea respectării restricțiilor ce se impun în actualul context epidemiologic, dar și că structurile ministerului au fost la datorie, alături de români și pentru români.

Echipajele de jandarmi și polițiști, care au asigurat măsurile de ordine publică, au avut drept principal obiectiv protejarea participanților.

În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee de deplasare pentru pelerini și au fost marcate locurile pentru distanțare, astfel încât să fie respectate toate regulile sanitare pentru a preveni infectarea credincioșilor cu noul coronavirus.

Pentru a preveni producerea unor incidente, echipele de dialog, constituite la nivelul GPR si IGJR,  i-au îndrumat pe pelerini și le-au oferit informații utile despre modul de organizare a evenimentului.

Totodată, le-au reamintit regulile care trebuie respectate, pentru a evita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Siguranța și sănătatea românilor, mai ales în această perioadă, sunt priorități ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Sfântul Mare Apostol Andrei este ocrotitorul României și implicit al sănătății românilor, iar MAI va fi la datorie, indiferent de speculațiile electorale ale unora sau altora, mireni sau ierarhi.

Recomandăm în continuare cetățenilor să respecte măsurile dispuse de autorități în actualul context epidemiologic pentru ca, împreună, responsabili și solidari, să trecem peste această perioadă dificilă.

Având în vedere marea sărbătoare de astăzi, conducerea Ministerului Afacerilor Interne urează La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Andrei și multă sănătate!

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut