Măsuri dispuse în sedința CNSSU condusă de ministrul Ion Marcel Vela

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a condus, vineri, 28 februarie a.c., a doua ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru gestionarea situației privind infecția cu virusul COVID – 19.
În cadrul ședinței a fost aprobată actualizarea normelor existente pentru gestionarea cazurilor de infecție cu Coronavirus și a chestionarelor pe care cetățenii români și străini, care vin din zone afectate de noul virus, trebuie să le completeze la intrarea în țara noastră. De asemenea, vor fi actualizate formularele pe care le completează pacienții la camerele de gardă ale Unităților de Primiri Urgențe.
În plus, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis ca, în situația în care autospecialele din cadrul DSP sunt indisponibile, serviciile publice de ambulanță să asigure autospeciale de tip A pentru efectuarea transportului de probe biologice de la persoanele suspecte de contractarea virusului COVID – 19.
Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a cerut ca activitatea grupului tehnic de sprijin a CNSSU să fie cu caracter permanent.
” Este nevoie de continuarea și intensificarea cooperării între toate instituțiile cu atribuții directe si indirecte. Avem nevoie de proceduri pentru toate situațiile posibile și trebuie să comunicăm permanent cu privire la evaluarea situației medicale la zi și măsurile organizatorice care se aplică în continuare. Reprezentanții autorităților locale au obligația să sprijine persoanele care se află în carantină sau în izolare la domiciliu, dacă acestea nu sunt ajutate de rude. Să abordăm întreaga situație cu profesionalism, calm și fără a induce în rândul populației o stare inutilă de panică.”, a declarat Ion Marcel Vela.
În ceea ce privește linia telefonică gratuită – 0800 800 358, dedicată persoanelor care solicită informații referitoare la infecția cu Coronavirus, în ședința CNSSU s-a decis că în perioada imediat următoare, să se ia măsuri pentru a asigura funcționarea și după ora 23.00, timp de 24 de ore din 24.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut