Mesajul ministrului Afacerilor Interne, cu prilejul Zilei Comunicatorului din Ministerul Afacerilor Interne

Sărbătorim, astăzi, 20 iunie, o zi specială pentru instituția noastră, Ziua Comunicatorului din Ministerul Afacerilor Interne.

Este un bun prilej de a recunoaște eforturile de zi cu zi ale celor care fac cunoscute rezultatele activității noastre cetățenilor, transparența instituțională și informarea publică, fiind parte esențială a funcționării statului de drept.

Fie că vorbim de purtătorii de cuvânt din poliție, jandarmerie, poliție de frontieră, din structurile de situații de urgență sau din alte domenii de activitate ale ministerului, cu toții purtați responsabilitatea transmiterii mesajului instituțional cât mai documentat, la momentul oportun și într-o manieră accesibilă.

Este o activitate importantă prin care ne asigurăm ca instituție că mesajele de informare sau de prevenire ajung la oameni, într-un mod deschis și fără bariere.

Iar pentru reușita acestei activități, purtătorii de cuvânt trebuie să fie permanent conectați la viața comunității, să știe în orice moment care sunt așteptările și nevoile oamenilor, de la instituția pe care o reprezintă, pentru a veni în întâmpinarea acestora.

Este o sarcină dificilă care solicită profesionalism, responsabilitate, precum și implicare și disponibilitate 24/24h, pentru a ține pasul cu ritmul alert al activității operative.

Vreau să-i asigur pe toți comunicatorii ministerului nostru că înțeleg pe deplin importanța activității pe care o desfășoară și că apreciez rolul lor de factori cheie în consolidarea imaginii instituțiilor în care activează, cu atât mai mult într-o lume în continuă schimbare, în care amenințările la adresa siguranței publice înseamnă, uneori, dezinformare, fake-news sau propagandă.

Le mulțumesc pentru profesionalismul dovedit în această perioadă de pandemie și am deplină încredere că se vor descurca cel puțin la fel de bine și pe viitor!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut